Duchessa Herkän herttuattaren huudot

Äiti, Isä & Lapset- kansalaisaloitteesta väännetään kättä

  • Äiti, Isä & Lapset- kansalaisaloitteesta väännetään kättä

Euroopan Unionin Lissabonin sopimuksen mukana tullut yksi uudistus oli eurooppalainen kansalaisaloite.
Voimassa olevan kansalaisaloitelain mukaan kannatuksia voi kerätä kansalaisaloitteeseen ALKAEN siitä päivämäärästä, jolloin Komissio on rekisteroinyt kansalaisaloitteen:

http://www.mumdadandkids.eu/news/collection-of-signatures-will-continue-...


Laki EI velvoita aloittamaan keräystä samana päivänä kuin on rekisterointipäivä. Toisin sanoen, aloitteen rekisterointipäivä ja kampanjan aloituspäivä ovat ERI asioita.

Aiti, Isä ja Lapset aloitteen virallinen kampanjan aloitus oli huhtikuussa 2016, jolloin kampanjan verkkosivusto aukesi osoitteessa www.mumdadandkids.eu

Kampanjan aloituspäivä on dokumentoitu fakta ja siitä uutisoitiin laajasti myos osoitteessa http://aitoavioliitto.fi/

Euroopan Komission virallisessa kansalaisaloiterekisterissä on virheellinen tieto aloitteen päättymisestä siltä osin kuin Komissio käyttää oletusarvona kansalaisaloitekampanjan alkamisessa kansalaisaloitteen rekisterointipäivää.

Kansalaistoimikunta, joka vastaa kampanjastaan ja on ilmoitusvelvollinen Euroopan Komissiolle, on pyytänyt Komissiota korjaamaan virheellisen tiedon aloitteen päättymispäivämäärästä Komission rekisterissä.

Aiti, Isä ja Lapset EI ole ennakkotapaus, vaan kaikissa tapauksissa, joissa eurooppalainen kansalaisaloite on saavuttanut yli miljoona kannatusta, on jouduttu turvautumaan mekanismiin, että kampanjointia on jatkettu yli 12kk aloitteen REKISTEROINTIPÄIVÄSTÄ LUKIEN.

Sateenkaariaktivistit ympäri Eurooppaa heräsivät Äiti, Isä & Lapset-aloitteeseen miltei heti Komission rekisteröityä aloitteen, sen näin ollen näyttäen aloitteelle vihreää valoa ja todeten aloitteen EU:n perustuslain mukaiseksi.

Sateenkaariaktivistit ilmaisivat pettymyksensä ja suuttumuksensa Komission ratkaisuun hyväksyä aloite; varsin merkittävällä verbaalisella suoraviivaisuudella:

https://agendaeurope.wordpress.com/2016/04/27/and-here-it-is-ilga-europe...

ILGA Europen Karin Hugendubel kertoi tekevänsä valituksen Euroopan Komissiolle ja ilmoitti edustamansa organisaation "tekevänsä kaikkensa, että "nämä tunnetut 'ystävämme' ja heidän syrjivä agendansa" torpattaisiin.

Oletan, että harras pyrkimys tulkita Äiti, Isä & Lapset suljetuksi joulukuussa on ILGA:n lupauksen uusin käänne. 

Viime kädessa asian ratkaisee eurooppalainen tuomioistuin.

 

Sarah Rizzo
Aito avioliitto ry, vpj.
Äiti, Isä ja Lapset kampanjakoordinaattori

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Aloitteen sisällössä on mielestäni ristiriitaa suhteessa kansalliseen lainsäädäntöömme ja vakiintuneisiin viranomaiskäytänteisiin sekä myös "tavanomaiseen arkielämään", sillä Suomessa perheiksi ymmärretään paitsi avioparin ja heidän yhteisten lastensa muodostamat läheissuhdeverkostot, niin myös monenlaiset muutkin kotitalousyksiköt.

Aloite on samassa mielessä ristiriitainen YK:n kansainvälisen perhetyön periaatteiden kanssa :

https://www.un.org/development/desa/family/about-u...

YK tunnustaa perhemuotojen moninaisuuden ilman "ulkoapäin" määrättyä hierarkiaa :

"The Programme of Action of the World Social Summit acknowledged that in different cultural, political and social systems various forms of family exist and that the family was entitled to receive comprehensive protection and support."

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren

Mikäs tämän aloiteasian status on nykyään?

Toimituksen poiminnat